Van Suzuki Grand Vitara naar Suzuki Grand Voyager.

Deze auto is inmiddels verkocht.

Vorige week begonnen met de ombouw van een Suzuki Grand Vitara naar een Grand Voyager. We zijn deze Grand Voyager aan het klaarmaken voor een test offroad rit in Frankrijk om te kijken hoe zo,n Vitara het doet als kleine betaalbare offroader, Onze keuze is op de Grand Vitara gevallen omdat dit een kleine betaalbare 4X4 is die aangepast met een aantal dingen ook nog goed in het terrein mee kan komen en omdat dit nog een van de weinige kleine SUV's is die nog een Chassis en een tussenbak heeft met hoge en lage giering.


We zijn begonnen met een verhogingskit van Pro comb, waardoor hij  50mm meer grondspeling heeft gekregen. De set bestaat uit 4 schroefveren, twee achterdempers, uitlijn bouten, twee voordiff steunen en twee demper verlengers voor de voordempers.    

Meteen de inschakeling van het voor differentieel meegenomen, hiervan bleef namelijk het 4WD lampje van knipperen (komt meer voor bij Vitara ), pompje nagekeken en gereviseerd en alles werkt  weer prima.

Aanpassingen gedaan aan Frontrunner Roofrack  

We hebben een Frontrunner Roofrack genomen met Rhino rack heavy duty steunen. In eerste instantie liever een Roofrack dat gemonteerd zou kunnen worden op de originele bevestiging plaatsen maar helaas in Europa niet leverbaar.


We wilden wel hebben dat het rack zo laag mogelijk op de lengte dragers zou komen te liggen en dat is mogelijk gemaakt door de Rhino Rack steunen een klein beetje aan te passen en door het maken van een spacer tussen rack en steun.
Inmiddels is het Front Runner Rack en de Led lampen van Wurton gemonteerd en aangesloten en geven een berg licht. Stukje van Dashbord veranderd voor monteren van Schakelaars.